In de eerste vrije training stond het McLaren-duo er nog redelijk goed bij, maar later op dag zakte het verder terug. De snelheid in de lange runs schiet vooralsnog tekort.

Jenson Button spreekt na afloop van een moeizame dag en wijt dat vooral aan het weer: “We hebben het redelijk zwaar. Dat wordt alleen maar versterkt door het hete weer. Met name de lange runs verliepen niet helemaal naar wens, vanwege het gebrek aan pure snelheid enerzijds en de hevige bandenslijtage anderzijds.”

“Over een enkele ronden zijn we wellicht snel, maar dat is op dit moment niet het voornaamste. Op dit circuit zijn er veel inhaalmogelijkheden en dat maakt een goed tempo in de lange runs des te belangrijker. Daar moeten we dus nog eens goed naar kijken. Positief is wel dat onze updates lijken te doen wat ze moeten doen.”

Kevin Magnussen
Kevin Magnussen moest in beide sessies zijn meerdere erkennen in teamgenoot Button, maar de Deen weet dat hij nog lerende is: “Ik heb nog nooit in dit soort omstandigheden gereden, dus dat is even wennen.”

“De banden hebben hier zo verschrikkelijk te lijden door het weer. Mijn doel is een afstelling te vinden die de achterbanden nog enigszins spaart. Ik ben er echter van overtuigd dat we daarin zullen slagen.”