Jenson Button en Sergio Pérez zijn tevreden over de auto en dan met name over de lange runs. Beide coureurs maken zich echter een beetje zorgen over het kwalificatietempo.

“We waren in de tweede vrije training verrassend goed onderweg”, vertelt Button. “Vooral over het racetempo zijn we erg tevreden. In de ochtend hadden we nog wat moeite met onze banden op temperatuur te krijgen,  maar in de middag liep vrijwel alles goed. We moeten alleen nog aan onze snelle ronde werken.”

Een snelle ronde op zaterdag is van cruciaal belang in Monaco. En dat is nu net waar Button en Pérez zich zorgen over maken. De snelle runs gingen namelijk nog niet zoals gepland bij het McLaren-duo, dat toch al een matig seizoen kent.

“We verwachten een langzame race”, vertelt Pérez. “Iedereen gaat zijn banden sparen en er zullen weinig pitstops worden gemaakt. Dat is pech voor ons, want wij zijn juist in de langere runs relatief sneller. We zijn vandaag geen hele slechte dingen tegengekomen, dus dat is positief. Hopelijk kunnen we een mooi resultaat neerzetten.”