Jenson Button en Kevin Magnussen zullen morgen als zesde en achtste aan de Grand Prix van Bahrein beginnen voor Mclaren. En in de race gaat het beter, denken ze allebei.

Button was voor de eerste keer dit jaar in de kwalificatie de snellere van de twee, maar in gesprek met Motorsport-Total besteedt de Brit daar verder geen aandacht aan. “Als team hebben we het hoogst mogelijke eruit gehaald, terwijl ikzelf een vliegende ronde reed die niet beter had kunnen zijn”, is wat hij te vertellen heeft.

Hoewel Button erkent dat de McLaren MP4-29 nog snelheid mist ten opzichte van de bolides van McLarens rivalen, hoopt Button morgen toch dat hij zijn jubileum – Button rijdt morgen zijn 250e Grand Prix – luister bij kan zetten met een klinkend resultaat.

“Een podiumplaats zou mooi zijn”, geeft Button toe. Hoewel hij realistisch genoeg is daarbij te erkennen dat de eerste en tweede plaats buiten bereik zijn zolang de dominante Mercedessen niet stuk gaan, denkt hij wel kans te maken op de derde stek.

Magnussen
Over het podium rept teamgenoot Kevin Magnussen niet, maar ook hij ziet wel kansen voor McLaren. “Want ik denk dat we in de race sterker zullen zijn dan we in de kwalificatie waren”, legt hij uit.

Dat hij er niet in slaagde Button voor de derde keer op rij te verslaan, stoort de jonge Deen verder niet. “Jenson had het beter voor elkaar en ik wist niet precies wat ik van deze kwalificatie kon verwachten”, geeft hij ruiterlijk toe.