McLaren’s Fernando Alonso en Jenson Button zijn er in Bakoe niet in geslaagd punten te scoren. Button is desondanks tevreden.

Jenson Button moest na zijn slechte kwalificatie van ver komen en deed het met de elfde plaats dus lang niet verkeerd. Het was volgens de Brit bovendien het maximaal haalbare: “Als ik als elfde was gestart, was ik eveneens als elfde gefinisht.”

“Op een circuit als dit verslaan we een team als Williams nog niet zomaar. Daarvoor zijn de momenten waarop we het gaspedaal volledig intrappen te lang. We hebben om dat te compenseren overigens wel met flink wat minder vleugel gereden en dat leek goed te helpen.”

“Het is ons doel om te blijven pushen en dat is exact wat ik ook zelf doe. Ik geef nooit op en vandaag heb ik zowaar plezier beleefd aan de race. Het was leuk om me naar voren te knokken.”

Alonso
Teamgenoot Fernando Alonso reed een groot gedeelte van de race pal voor de neus van Button, maar zag uiteindelijk de finish niet vanwege een probleem bij het terugschakelen. De Spanjaard baalt daar echter amper van.

“We lagen toch al buiten de punten, dus het heeft ons niks gekost”, luidt zijn beknopte commentaar tegenover Motorsport.com. Over de communicatieproblemen waar Hamilton vandaag mee kampte, had hij beduidend meer te zeggen.

“Het is eigenlijk een belachelijke regel dat teams zo weinig informatie mogen verstrekken aan hun coureurs. We rijden met machines die qua technisch vernuft in de buurt komen van ruimteschepen. Het is voor ons dan ook niet altijd mogelijk te overzien wat er met de auto gebeurt. Misschien moet die regel nog eens heroverwogen worden.”