Gary Paffett is ook volgend jaar test- en reservecoureur voor McLaren. Dat heeft het team uit Woking dinsdag bekendgemaakt.

De 30-jarige Britse coureur is al sinds 2005 in dienst bij McLaren en speelt een belangrijke rol in het ontwikkelingswerk van de renstal. De testmogelijkheden op de baan zijn tegenwoordig beperkt, maar Paffett brengt veel tijd door in de simulator van het team.

“Gary is een spil in ons technische team”, zegt McLaren-teambaas Martin Whitmarsh. “Hij speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze auto’s, zowel met zijn werk op de baan als in de simulator. Hij is een echte teamspeler.”

Paffett is blij met zijn contractverlenging. “Ik werk al meer dan vijf jaar voor dit team en voel me er helemaal thuis”, zegt hij. “Ik ben er trots op dat mijn inspanningen ertoe bijdragen dat het team voor zeges kan strijden. Ik weet zeker dat we kunnen blijven groeien.”

Naast zijn testrol voor McLaren is Paffett actief in de DTM voor Mercedes-Benz. In 2005 werd hij kampioen. De afgelopen twee jaar eindigde hij als tweede in het Duits toerwagenkampioenschap. Na een stroeve start staat Paffett momenteel pas negende op de ranglijst.