*

McLaren verwacht momentum vast te kunnen houden

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

16 september 2014 10:35

McLaren verwacht momentum vast te kunnen houden
Racepictures

Op snelle banen als Monza en Spa-Francorchamps liet McLaren zien nog altijd mee te kunnen komen met de wat snellere jongens. Het is echter de vraag of de formatie uit Woking die stijgende lijn kan doortrekken daar waar veel downforce gevraagd wordt.

McLaren-routinier Jenson Button verwacht van wel: “We blijven onze auto voortdurend verbeteren, zoals ook bleek tijdens de voorgaande twee Grands Prix. Nu keren we echter terug naar circuits waar meer downforce is vereist. Het zal interessant zijn om te zien hoe dat van invloed is op de rangorde. Wij hebben bij McLaren in ieder geval het momentum te pakken en ik zie geen reden waarom we dat niet vast kunnen houden.”

“Ik denk dat de fans in Monza hebben kunnen genieten van fraaie gevechten. Wat dat betreft lijkt de nieuwe filosofie over wat wel en niet geoorloofd is te werken. Daar is in de straten van Singapore misschien wat minder ruimte voor, maar ik kijk er desondanks naar uit te zien wat we met deze auto’s kunnen.”

Voor teamgenoot Kevin Magnussen gaat er in Singapore een langgekoesterde wens in vervulling. De Deen kan namelijk niet wachten op zijn eerste nachtrace. “Ik kijk hier al het hele jaar naar uit!”, trappelt hij van ongeduld. “Het zal ongetwijfeld een bijzondere show worden. De Grand Prix van Singapore is in mijn ogen al jarenlang een waardevolle aanvulling op de Formule 1-kalender.”

“Hoewel het een zware race zal gaan worden, kijk ik zelf juist uit naar de mentale uitdaging van een uitputtende race als deze. Ik hou daar wel van. Bovendien zal het heel interessant worden om te zien hoe de verschillende teams omgaan met de restricties van het radioverkeer. Het voegt een extra dimensie toe aan de race.”