McLaren is 2014 goed begonnen en komt als leider in het constructeurskampioenschap naar Maleisië. Dat het na een rampzalig 2013 nu weer competitief lijkt te zijn, geeft het team uit Woking veel vertrouwen.

McLaren-coureurs Kevin Magnussen en Jenson Button werden in Australië als tweede en derde geklasseerd en dankzij die 33 punten gaat de Britse formatie aan kop bij de constructeurs. Een sterk begin van het seizoen dus voor het team, zeker na een 2013 waarin geen podium werd gehaald en het team slechts als vijfde in het kampioenschap eindigde.

“De Grand Prix van Australië was dan ook een enorme opsteker voor ons team”, vertelt Button. “We hebben natuurlijk nog altijd werk te doen, maar het voelt alsof we een ommekeer hebben weten te bewerkstelligen.”

“Het lijkt er op dat we dit jaar een auto hebben waar we wel wat mee kunnen”, vervolgt de Engelsman, die benadrukt dat het uiteraard belangrijk is wel te blijven pushen met het brengen van updates en McLaren dus ook voor Maleisië weer wat nieuws zal brengen.

Wat Maleisië betreft, denkt Button dat een goed resultaat mogelijk moet zijn. Hoewel de McLaren MP4-29 volgens hem – vooral vanwege een gebrek aan downforce – nog pure snelheid mist, denkt hij dat de sterke aandrijflijn, goede balans en degelijkheid van de bolide zich zullen uitbetalen.

“Ons relatieve snelheidsgebrek zal er waarschijnlijk toe leiden dat we geen rechtstreekse duels aan de kop van het veld zullen uitvechten, maar onze auto belooft in elke sector van de baan redelijk te presteren en wij kunnen tijdens de race bovendien gewoon voluit gaan, wat ons ongetwijfeld zal helpen.”

Magnussen
Teamgenoot Kevin Magnussen imponeerde tijdens het openingsweekend in Melbourne – wat zijn eerste weekend in de Formule 1 was – met een vierde startplek en tweede plaats in de race. De Deen reist daarom met vertrouwen af naar het circuit van Sepang, al weet hij dat de Grands Prix van Australië en Maleisië niet met elkaar te vergelijken zijn.

“Sepang is een compleet ander circuit dan Albert Park. In Melbourne draait het om mechanische balans en trage bochten, terwijl de baan in Maleisië juist heel snel is en aerodynamica de hoofdrol speelt. Daarnaast is het in Maleisië veel heter, wat het weekend aldaar zwaarder maakt dan in Australië.”

Ondanks alle verschillen, is Magnussens doel hetzelfde: “Ik wil blijven leren en ook gelijk meer punten scoren, want dat is met oog op het kampioenschap belangrijk. Ik hoop dan ook dat ik wederom een sterk weekend kan hebben.”