McLarens managing director Jonathan Neale heeft de geruchten dat McLaren overweegt om vanaf 2014 van Mercedes- naar Honda-motoren over te stappen, ontkracht: “We willen verder met Mercedes.”

Afgelopen maandag stak het gerucht de kop op dat het team van McLaren overweegt om per 2014 – als het nieuwe motorreglement ingaat – motoren van Honda te gaan gebruiken in plaats van krachtbronnen van Mercedes.

Managing director Neale laat nu namens McLaren echter aan ESPNF1 weten dat deze geruchten niet op waarheid gebaseerd zijn: “Waar dit bericht vandaan komt, weet ik niet, maar ik kan er nu een halt toe roepen door te zeggen dat we volledig gefocused zijn op onze samenwerking met Mercedes.”

“We zijn namelijk erg gelukkig met ons partnerschap met Mercedes”, benadrukt Neale. “We werken al lange tijd samen en hebben veel succesen geboekt, hetgeen we ook in de toekomst samen zullen blijven doen. Wij dragen op technisch vlak bij aan de motoren en Mercedes is op datzelfde vlak een formidabele partner voor ons.”

Dat McLaren sinds Mercedes een eigen renstal heeft – en het aandeel dat het in McLaren had hierdoor is beginnen terug te verkopen aan McLaren – in essentie een klantenteam van de Duitse autofabrikant is in plaats van het fabrieksteam, is naar Neale’s mening geen probleem: “Ik zie echt niet in waarom dat een probleem zou moeten zijn”, stelt hij.

“Natuurlijk heeft Mercedes een eigen Formule 1-team en gaat een deel van de aandacht daar naar uit, maar zo hoort het ook en het betekent niet dat wij daar onder lijden. Dat we elkaars teams op de baan willen verslaan, maakt beide renstallen namelijk alleen maar sterker.”

“Ik sprak vanmorgen nog met Thomas Fuhr, de manager die verantwoordelijk is voor de motordivisie van Mercedes, en het is evident dat we hetzelfde willen en er allemaal baat bij hebben dat we met dezelfde motoren rondrijden, want dat is hoe de hoge kwaliteit gewaarborgd kan worden.”

Volgens Neale is Mercedes er bovendien alleen maar gelukkig mee als haar teams, waaronder ook Force India nog valt, het goed doen: “In Abu Dhabi stonden er na de kwalificatie zes door Mercedes-motoren aangedreven auto’s in de toptien. Dat is iets waar ze bij Mercedes erg trots op zijn, en zo hoort het ook.”