Bij McLaren zal men even opgelucht adem hebben gehaald na een dag waarop grote problemen het team bespaard bleven. Fernando Alonso en Jenson Button zijn tevreden met hun trainingen, maar blijven realistisch.

Fernando Alonso is dan ook de eerste om zijn klasseringen (elfde en achtste) te nuanceren: “Het is heel gewoon dat teams op vrijdag niet het achterste van hun tong laten zien. Tel daarbij op dat beide Force India’s in de middag niet in actie kwamen en je weet dat het niet realistisch is om te verwachten de we hier morgen weer staan. Er zullen meer auto’s voor ons staan dan vandaag.”

“Dat neemt niet weg dat ik tevreden ben met wat we vandaag klaar hebben gespeeld”, vervolgt Alonso. “Het gaat elk weekend beter en vandaag hadden we geen problemen met de auto. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de zondag. Onze lange runs zien er goed uit, maar omdat inhalen hier lastig is, hebben we ook een goede kwalficatie nodig. Ik hoop dat we wat puntjes kunnen pakken, vooropgesteld dat we finishen.”

Button
Ook Jenson Button heeft zich prima vermaakt in zijn McLaren: “Het was prettig rijden vandaag. De laatste keer dat ik dat gevoel had, was in Monaco, dus we zijn veelbelovend aan het weekend begonnen. Hopelijk kunnen we nog meer mooie dingen laten zien.”

Button deelt de mening van Alonso dat de auto goed oogt met wat vollere tanks: “Daarmee leggen we een goede basis voor de race. De balans van de wagen geeft me bovendien het vertrouwen dat ik nodig heb. We weten dat we de auto nog sneller kunnen maken, dus met wat kleine aanpassingen denk ik dat we morgen opnieuw redelijk voor de dag kunnen komen.”