McLaren-teambaas Eric Boullier denkt dat de problemen bij Honda sneller opgelost kunnen worden als zijn renstal de motorfabrikant ondersteunt. Hij is dan ook bereid de Japanners te hulp te schieten.

In Monaco was er voor McLaren het lichtpuntje van Jenson Buttons puntenfinish, maar in Canada maakten een stortvloed aan technische problemen en een groot snelheidsgebrek duidelijk dat het einde van de moeilijkheden bij motorpartner Honda nog niet in zicht is.

Boullier denkt dat zijn team de Japanse fabrikant kan helpen het tij te keren. “Als je op korte termijn een inhaalslag wilt maken, moet je er ervaring tegenaan gooien”, zegt de Fransman.

Laat McLaren daar nu net over beschikken. “We hebben kennis op software- en IT-gebied, om maar wat te noemen. Die kunnen we bij Honda aanbieden, zodat zij zich meer op de motorontwikkeling kunnen richten.”`

Boullier hoopt dat Honda na de dramatisch verlopen race in Montreal in elk geval wat meer bereid zal zijn naar hem te luisteren. “Dat zou zeker fijn zijn, al luisteren ze nu ook naar ons. We voeren elke dag discussies, waar ik in het openbaar niks over kan zeggen. Maar met onze hulp kunnen ze nog sneller verbeteren.”

Boullier blijft geduldig

Dat het voor Honda niet eenvoudig is geweest om met een schone lei in de huidige Formule 1 te stappen, wil Boullier ondertussen best erkennen. “Eerlijk is eerlijk, ze besloten twee jaar geleden om het te doen, en dan win je niet zomaar even direct. Het is makkelijk om Honda dan de schuld van alles te geven, maar als partner moeten we ze ook ondersteunen. Voor een deel kunnen we ze helpen om het herstel te bespoedigen.”

“We hebben altijd gezegd dat we een berg te beklimmen hadden”, vervolgt de teambaas. “Alleen ziet die berg er nu wel een beetje erg hoog uit. We moeten er nu dus voor zorgen dat we er op de juiste manier tegenaan gaan.”