*

McLaren wil Norris best F1-ervaring laten opdoen: ‘Maar zijn toekomst ligt bij ons’

Daan de Geus

Daan de Geus

12 juni 2018 14:30

McLaren wil Norris best F1-ervaring laten opdoen: ‘Maar zijn toekomst ligt bij ons’
Sutton Images

McLaren staat er best voor open om pupil Lando Norris ergens in de Formule 1 alvast ervaring te laten opdoen, maar voor de lange termijn ligt zijn toekomst bij het team uit Woking zelf.

Dat verklaart McLaren-CEO Zak Brown, die tevens bij het management van Norris betrokken is. “Lando is een McLaren-coureur en we denken dat hem een mooie toekomst bij dit team wacht, maar als zich voor hem een mogelijkheid zou aandienen om ergens anders ervaring op te doen, zouden we dat serieus overwegen”, wordt Brown geciteerd door de Daily Mail.

Wat Brown echter duidelijk maakt, is dat McLaren er ‘geen interesse in heeft’ de achttienjarige Norris voor langere tijd aan een ander team uit te lenen. Norris zou op het (korte?) kandidatenlijstje staan van mogelijke vervangers van Brendon Hartley bij Red Bulls opleidingsteam Toro Rosso, met Red Bull dat al bij McLaren zou hebben aangeklopt voor Norris.

Volgens eerdere berichten zou een reden voor McLarens eerdere ‘nee’ zijn geweest dat Red Bull en Toro Rosso Norris voor meer dan alleen de rest van dit seizoen hadden willen hebben. De BBC meldde destijds dat McLaren Norris achter de hand zou willen houden voor 2019 om de plek van Fernando Alonso over te nemen indien de Spanjaard vertrekt of eventueel als vervanger van Stoffel Vandoorne.

Brown en Norris.