McLaren-coureurs Jenson Button en Kevin Magnussen blikken met een goed gevoel vooruit op de Grand Prix van Brazilië. De Brit en de Deen denken namelijk dat McLaren het er aardig kan doen.

Voor Button is teruggaan naar Brazilië altijd speciaal. “Omdat het één van mijn favoriete races is, maar ook omdat ik er in 2009 beslag legde op de wereldtitel en er in 2012 mijn vooralsnog laatste Grand Prix-zege pakte.”

“Sinds die overwinning hebben we als team niet meer aan onze eigen verwachtingen kunnen voldoen”, moet Button helaas erkennen, al ziet hij een kentering plaatsvinden: “Het gaat de laatste tijd wel steeds beter en ons doel is de stijgende lijn door te trekken in Brazilië.”

Afgelopen zondag – in Austin – eindigde Button echter buiten de punten, maar die race was volgens de nummer zeven uit het WK bij voorbaat een lastige voor McLaren. Hij richt zijn blik daarom louter vooruit: “Ik wil er komend weekend gewoon het maximale uit halen.”

Magnussen
Voor nieuwkomer Magnussen is het Autódromo José Carlos Pace onbekend terrein, maar daar schrikt hij niet van af. “Al mijn idolen hebben er geracet en de baan zelf is legendarisch, dus ik kan niet wachten er zelf te rijden.”

In tegenstelling tot Button kwam Magnussen wel tot scoren in de Verenigde Staten, dus voor hem is doorpakken het devies. “Ondanks het resultaat was het een pittig raceweekend in Texas, maar we kunnen wel voortborduren op hoe het daar ging”, denkt hij.

“Als dat lukt, kunnen we wederom een prima resultaat boeken”, verwacht Magnussen, die zich wat dat betreft gelukkig prijst dat er direct in de week na de vorige race al weer één op het programma staat: “Want dat geeft ons een betere kans dit momentum vast te houden.”