McLaren heeft een moeizame seizoensopening achter de rug, maar denkt nu zelf de stijgende lijn te pakken te hebben. Fernando Alonso en Jenson Button willen die bij de Grand Prix van Spanje doorzetten.

“We zien elke race vooruitgang”, weet Alonso. “En ik wil dat we die trend komend weekend vasthouden. Het wordt niet makkelijk, want de andere teams hebben ook aan hun auto’s gewerkt, maar hopelijk kunnen we onze goede energie meenemen de volgende races in.”

Dat Alonso op het Circuit de Catalunya zijn thuisrace rijdt, maakt de McLaren-coureur nog eens extra gebrand op een mooi resultaat. “Ik ben heel blij om in mijn thuisland voor de trouwe Spaanse fans te mogen racen”, zegt de man uit Oviedo. “Hoewel we natuurlijk niet gaan winnen, zorgen de fans ervoor dat we nog gemotiveerder zullen zijn.”

“Ik vind Barcelona ook een heel leuk circuit”, vervolgt de tweevoudig wereldkampioen. “De snelheden liggen hoog en de balans van de auto wordt op de proef gesteld, dus daar moeten we onze aandacht direct op richten wanneer we de baan op gaan.”

Button

Teamgenoot Button heeft drie weken de tijd gehad om de vieze smaak van zijn compleet mislukte optreden in Bahrein weg te spoelen. De geplaagde Brit heeft er nu weer zin in: “Het is altijd spannend om weer terug te komen in Europa. Zeker na mijn pechweekend in Bahrein ben ik heel benieuwd hoe de auto het op dit circuit doet.”

Omdat inhalen in Barcelona van oudsher lastig is focust McLaren zich op de kwalificatie, vertelt Button. “Daar moeten we stappen maken”, vindt hij. “We zijn de voorbije races al sterk verbeterd, en in de weken tussen Bahrein en Spanje hebben we ook niet stilgezeten. Het zal me dus benieuwen waar we staan.”

Maar Button is ook realistisch, en benoemt waar bij zijn team voorlopig de meeste progressie te boeken is. “De sleutel ligt nog steeds bij de betrouwbaarheid. Dat is echt belangrijkste element, als we vanaf Spanje de grenzen van ons kunnen willen opzoeken.”