*

‘McLaren wil verder met Button’

Daan de Geus

Daan de Geus

28 juli 2015 08:50

‘McLaren wil verder met Button’
Racepictures

Volgens Sky Sports F1 ziet het er ondanks eerdere speculatie over een vertrek toch naar uit dat Jenson Button bij McLaren blijft. Het team uit Woking zou haar optie op de Brit voor 2016 willen gebruiken.

Dat meldt Sky Sports-verslaggever Ted Kravitz in Ted’s Notebook, waarin hij aangeeft dat een overstap van Button naar Williams – waar eerder over werd bericht – van de baan lijkt. “Het lijkt erop dat Button in 2016 bij McLaren blijft”, zo wordt daarbij bericht.

McLaren heeft sowieso een optie om Button voor 2016 te behouden. Deze is nog niet opgenomen, maar dat zou het team inmiddels wel willen doen. Dit onder meer omdat Button behalve een goede coureur ook een goede teamspeler is. Volgens Sky Sports wordt er tijdens het Belgische Grand Prix-weekend – van 21 t/m 23 augustus – meer bekend over het aanblijven van de wereldkampioen van 2009 bij McLaren.

Transfermarkt
Buttons McLaren-toekomst werd eerder ook in twijfel getrokken omdat het team zijn zitje aan testrijder Kevin Magnussen of beschermeling Stoffel Vandoorne zou willen geven. Daarnaast zongen – en zingen – dus ook geruchten rond over een vertrek van Button naar Williams, mocht Valtteri Bottas daar vertrekken om bij Ferrari zijn landgenoot Kimi Räikkönen op te volgen.

Als Button inderdaad bij McLaren blijft, vallen haar protegés Magnussen en Vandoorne sowieso buiten de boot aangezien McLarens andere zitje voor 2016 al vergeven is aan Buttons huidige teamgenoot Fernando Alonso. McLaren-teambaas Eric Boullier sloot onlangs in interview met F1 Racing niet uit het tweetal ‘ergens anders, maar nog steeds onder de Mclaren – Honda paraplu’ onder te brengen als er geen plek voor ze is bij McLaren zelf.