McLaren-teambaas Eric Boullier vreest dat zijn team het bij de Grand Prix van China nóg moeilijker krijgt dan in het eerste raceweekend in Australië. 

Het Shanghai International Circuit heeft het langste rechte stuk van alle circuits op de Formule 1-kalender. Dat is een kritiek punt voor de krachteloze Honda-motor van de McLaren, meent teambaas Eric Boullier. Hij verwacht daarom een moeilijk weekend voor de Britse renstal. “Het circuit is heel anders dan in Melbourne”, vindt hij. “De lange, snelle rechte stukken zullen de zwakheden van onze auto meer blootleggen dan Albert Park.”

Vandoorne McLaren Honda F1 Boullier

Stoffel Vandoorne was met een topsnelheid van 314.4 km/h de langzaamste coureur op zaterdag in Australië.

Die zwakheden, onder andere het gebrek aan vermogen, waren het hele weekend in Australië ook al te zien. Fernando Alonso kon op Albert Park nog lang knokken voor een punt, maar hij viel in de 51e ronde uit. Teamgenoot Stoffel Vandoorne kwam niet verder dan de dertiende plaats en finishte bovendien op twee ronden van racewinnaar Sebastian Vettel.

Het wordt volgens Boullier een onvoorspelbaar weekend in China, maar één ding kan hij met zekerheid zeggen: “We gaan met onze pace dit weekend niet zo veel geluk hebben als in Australië, vergeleken met de concurrentie. We zullen er natuurlijk wel voor vol gaan. Het belangrijkste is om te zorgen dat we met beide auto’s betrouwbaar worden, daarna kunnen we ons focussen op de performance.