Mocht McLaren dit jaar opnieuw de vierde plek bij de constructeurs weten te bemachtigen, dan zal teambaas Andreas Seidl daar genoegen mee nemen. Die vierde plek is volgens hem namelijk het ‘maximaal haalbare’.

McLaren begon dramatisch aan het nieuwe tijdperk van de Formule 1, met een kansloze nulscore in Bahrein. Sindsdien heeft het team hard gewerkt en stappen vooruitgezet en is het inmiddels na elf races weer steviger in het middenveld te vinden. Door goede resultaten staat McLaren zelfs weer vierde bij de constructeurs.

Dat klinkt positief, al is het voor McLaren pijnlijk dat zij na elf races op 81 punten staan, op gelijke hoogte met Alpine. Die score was vorig jaar een stuk beter voor McLaren, dat toen na elf races op 163 punten stond – bijna twee keer zoveel.

Lees ook: McLaren onder de indruk van ‘professionele aanpak’ Herta

Desondanks is McLaren-teambaas Andreas Seidl vooral positief gestemd. “Het is zeker positief dat we erin geslaagd zijn om na tien races terug te keren naar de vierde plaats in het constructeurskampioenschap”, zegt Seidl in gesprek met Motorsport-Total.com. “Als je realistisch bent is dit het maximale is wat we op dit moment als team kunnen bereiken.”

Seidl zou dit seizoen al blij zijn als McLaren die vierde plaats bij de constructeurs kan vasthouden. “We mogen niet vergeten dat een vierde plaats dit jaar opnieuw een succes voor ons zou zijn als we kijken naar de teams waarmee we om die vierde plaats strijden”, zegt de Duitser. “We vechten met teams als Alpine die alle infrastructuur op de rails hebben. Zelfs Alfa Romeo heeft infrastructuur zoals hun eigen windtunnel.”

Lees ook: Techniek: Waarom testen in de windtunnel soms net een Star Wars-film lijkt

McLaren heeft dan ook nog de nodige tekorten, geeft Seidl toe. “Dat weten we. We zijn ermee bezig, maar het heeft nog wat tijd nodig. Maar naar mijn smaak was dit seizoen wat resultaten betreft duidelijk niet consistent genoeg.”

Seidl kijkt uiteindelijk wel met een tevreden blik terug op de laatste paar races. “Als we kijken naar hoe het seizoen is verlopen, hadden we een moeilijke start van het seizoen, om de redenen die we kennen”, doelt hij op de remproblemen bij de wintertest in Bahrein. “Maar daarna hebben we als team een sterke reactie laten zien.”