Drie was het magische nummer voor Nigel Melker vandaag. De Formule 3-coureur (met startnummer 3) eindigde als derde in de derde race van het weekend.

Melker verloor alleen de derde plaats in het kampioenschap. Hij staat nu vierde op één punt achterstand van zijn teamgenoot Felix Rosenqvist, die achter Marco Wittmann als tweede eindigde in de laatste F3-race van het weekend. Wittmann bezet de tweede plaats in het kampioenschap achter Roberto Merhi.

Melker vertrok in de slotrace vanaf de tweede startplaats, maar had net als gisteren moeite om van zijn plaats te komen, zodat opnieuw Rosenqvist voorbij kon komen. De Nederlander wist de aanvallen op zijn derde plaats wel te weerstaan.

Het drietal scheidde zich al snel af van de rest van het veld. Melker zette zijn teammaat flink onder druk, maar de Zweed hield zijn hoofd koel. Nadat Melker even te wijd door de Kumho-bocht ging, verloor hij even de aansluiting met zijn teamgenoot en moest hij genoegen nemen met de derde plaats. 

“Ik heb minder F3-ervaring, waardoor mijn start nog niet optimaal is”, verklaart Melker. “Mijn tempo was wel goed. Ik was een beetje sneller dan mijn teamgenoot. Maar ik maakte een foutje. Er is dus nog ruimte voor verbetering. Al met al ben ik echter blij met mijn weekend. Ik won de eerste race en stond in de derde race opnieuw op het podium en ook als team hebben we het goed gedaan.”