Nigel Melker rijdt dit seizoen geen GP2. Door het wegvallen van een sponsor moest de Nederlander concessies doen en koos hij voor de World Series by Renault. De 21-jarige heeft een contract getekend bij Tech1, het team waar Jules Bianchi vorig seizoen tweede mee eindigde.

Melker heeft een eenjarig contract getekend bij de Franse equipe. Een klein voordeel is zijn ervaring die hij in 2012 opdeed tijdens de race op Silverstone, waar hij bij zijn allereerste race direct een podium scoorde.

Eind 2012 was Melker nog voornemens om nog een jaar GP2 te rijden. Racing Engineering leek een serieuze optie. Maar toen één van zijn sponsoren wegviel, was de keuze voor Melker snel gemaakt: Formula Renault 3.5.

Het Franse team maakte veel indruk op Melker tijdens zijn bezoek aan de fabriek. “We hebben lang gesproken en hadden meteen een klik”, aldus Melker. “Ik voelde direct de betrokkenheid van de engineers en de crew. Tech 1 is een professioneel team en heeft bewezen vooraan mee te doen. Dat kan met dit team, want om te presteren in de autosport moet je niet alleen als coureur top zijn, je hebt ook een topauto nodig. “

Voor Melker betekent de overeenkomst met de Franse equipe een belangrijke stap in zijn carrière. “Net als de GP2 Series staat ook de World Series By Renault hoog aangeschreven. De klasse is uitgegroeid tot de kraamkamer van de Formule 1. Ik kan me in deze klasse in de kijker rijden bij de Formule 1-teams. Halverwege en aan het eind van het seizoen valt bovendien een Formule1-test bij Red Bull te winnen. Dat is een heel interessant gegeven. Dat geldt trouwens ook voor de raceweekenden van Renault. Die zijn geweldig voor zowel sponsoren als racefans. Ik kijk dan ook uit naar de start van het seizoen.”