*

Beitske Visser tekent contract in World Series

Mischa Bijenhof

Mischa Bijenhof

26 maart 2014 20:15

Beitske Visser tekent contract in World Series
AVFormula

Beitske Visser rijdt komend seizoen in de Renault World Series. De Nederlandse coureur tekende vandaag een contract bij AV Formula.

Visser reed de afgelopen twee seizoenen in de Formula ADAC en eindigde daar tweemaal als achtste. In haar eerste seizoen maakte de Friezin indruk met twee overwinningen, vorig jaar won ze één race. Het seizoen 2014 wordt pas haar derde jaar in de autosport na talloze successen in het karten, maar Vissers prestaties tijdens een test voor het Spaanse team leverden haar een contract op.

AV Formula wordt gerund door Adrian Valles, die een blauwe maandag actief was als testrijder voor het Spyker Formule 1-team, maar in lagere klassen een zeer succesvol coureur was. De Spanjaard toonde zich onder de indruk van Visser. “De stap van Formule ADAC is groot, maar Beitske paste zich heel snel aan en dat heeft op het hele team veel indruk gemaakt”, vertelt Valles. “Naarmate ik haar beter leerde kennen ontdekte ik dat ze naast enorm veel talent ook een groot doorzettingsvermogen en heel veel moed heeft. Wij zijn heel blij met haar.”

Visser zelf is in de wolken met haar toekomstplannen. “Nadat ik onlangs voor het eerst testte met een 3,5 liter Formule Renault was ik meteen verliefd op de auto. Ik heb sindsdien hard gewerkt, zowel met het team om de auto te leren begrijpen als aan mijn conditie, en ik kijk enorm uit naar de eerste race in Monza!”

Voor de statistici: Visser is de tweede vrouwelijke coureur in de geschiedenis van de Renault World Series. Pippa Mann was in 2007 en 2008 actief in de klasse, maar boekte weinig succes.

Gerelateerd