Nigel Melker is dit weekend in de World Series by Renault actief op Spa-Francorchamps. De Nederlandse coureur ziet de race op de uitdagende baan in België als zijn thuisrace, bij gebrek aan een wedstrijd in Nederland.

“Ik hou van Spa”, vertelt Melker. “Het is mijn favoriete baan met snelle bochten en uitdagende combinaties. Monaco, was een aparte ervaring, maar nu gaan we weer naar een echt circuit. Spa past goed bij mijn auto en mijn rijstijl. Als het droog is moeten we goed mee kunnen komen.”

De weersverwachtingen zijn dit weekend echter minder gunstig. Er wordt veel regen voorspeld. Toch ziet Melker geen problemen. “Op Spa weet je nooit wat het weer gaat doen. We hebben nieuwe regenbanden, waar nog niemand mee gereden heeft. Dat zorgt voor een extra uitdaging. Veel familie en vrienden komen namelijk kijken. Het voelt echt als een thuisrace, dus ik ben extra gebrand op een goed resultaat.”

Vorig weekend maakte Melker tijdens de kwalificatie in Monaco een foutje. De Nederlander startte daardoor achteraan en dat is funest in de smalle straten. Dat de snelheid wel in de auto zit, bewees hij met de snelste ronde in de race. “De potentie van de auto is er. Nu nog een mooi resultaat.”

Lees in Formule 1 nr.8 de column van Nigel Melker over zijn weekend in Monaco. Online edities bestellen? https://www.formule1.nl/edities/