Mercedes heeft DTM-coureurs Robert Wickens, Roberto Merhi en Christian Vietoris onder de hoede genomen. Het drietal vormt de opstelling van het nieuw ingerichte juniorenprogramma.

 

In de jaren negentig bestond het juniorenprogramma van Mercedes ook al. Talenten als Heinz-Harald Frentzen, Karl Wendlinger en natuurlijk Michael Schumacher maakten voor het Duitse merk furore.

 

De drie nieuwe Mercedes-jongelingen kunnen de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 dus als voorbeeld gebruiken. Schumacher zelf bewaart mooie herinneringen aan zijn eerste periode als Mercedes-coureur: “Ik heb daar ontzettend veel kunnen leren, zowel op de baan als daarnaast. Het heeft me geholpen een betere coureur te worden en het heeft me geleerd om te gaan met technici en de pers.”

 

“Ik ben benieuwd hoe, Robert, Roberto en Christian zich gaan ontwikkelen”, vervolgt Schumacher. “Ze gaan een geweldige tijd tegemoet. Ze mogen trots zijn op het feit dat ze zijn geselecteerd voor dit programma. Ik houd ze in de gaten en wens ze veel succes.”

 

De DTM gaat begint in 2012 aan een nieuw tijdperk. BMW komt er bij als constructeur, wat de beroemde tijden van de jaren tachtig en negentig enigszins doet herleven. Mercedes-sportchef Norbert Haug blikt alvast vooruit op dat nieuwe seizoen: “Dit jaar gaan we van start met een nieuwe generatie auto’s. Daar past een nieuwe generatie coureurs bij. Onze juniorrijders moeten nog veel leren. Dat zal echter geen probleem zijn, het zijn snelle leerlingen. Met drie van ’s werelds grootste automerken in deze prestigieuze klasse, is de DTM een prachtige klasse voor jong talent.”

 

Foto: Roberto Merhi test de nieuwe DTM-auto van Mercedes