Mercedes is de enige motorfabrikant die geen motorupdate heeft in Canada. Lewis Hamilton denkt dat Mercedes dat gemis gaat voelen in Montréal. Teamgenoot Valtteri Bottas denkt dat het wel meevalt.

Mercedes had wel een update in de planning, maar heeft besloten deze niet mee te nemen vanwege zorgen om de kwaliteit daarvan. Ferrari, Renault en Honda hebben wel allemaal motorupgrades. En dat kan Mercedes wel eens gaan voelen, denkt Hamilton: “Want dit is een baan waar motorvermogen telt”, zegt hij over het Circuit Gilles Villeneuve.

Bottas en Hamilton.

De update ‘had dus zeker geholpen’, erkent Hamilton, al rekent hij niemand iets aan. “Want iedereen heeft er hard aan gewerkt, maar uiteindelijk is het niet brengen ervan de meest verstandige beslissing.” Nu is het voor Mercedes roeien met de riemen die het heeft, want het zal niet top zijn, vreest Hamilton: “Dit wordt de zevende race voor onze motor, en dat merk je natuurlijk.”

“Over tijd verliest de motor uiteraard vermogen. We hebben er immers al zo’n zevenduizend kilometer mee gereden.” Hoewel Hamilton inzet op de zege, houdt hij er rekening mee dat vooral rivaal Ferrari sterk zal zijn op de rechte stukken. Hijzelf hoopt ondertussen vooral dat zijn motor betrouwbaar blijft. “Als ik m’n zevende race met een motor doe, wil ik wel dat die het volhoudt.”

Teamgenoot Bottas neemt het uitblijven van de update op zijn beurt wat meer gelaten op. “Het ging om een kleine stap vooruit”, zegt hij. “Natuurlijk was de geüpdatete motor iets beter geweest, maar het is niet zo dat de vorige slecht is. Het is een goede motor, nog in goede staat en hij is tot op heden betrouwbaar gebleken. Daar maak ik me dus geen zorgen om.”