*

Geen motorupdate voor Mercedes in Montréal

Daan de Geus

Daan de Geus

7 juni 2018 10:47

Geen motorupdate voor Mercedes in Montréal
Sutton Images

Mercedes heeft de introductie van een geplande motorupdate moeten uitstellen tot na de Grand Prix van Canada vanwege zorgen om de kwaliteit. De update komt nu tijdens het raceweekend in Frankrijk.

Dat heeft Mercedes bevestigd, hetgeen betekent dat zowel het fabrieksteam als klanten Williams en Force India in Montréal nog altijd met de eerste 2018-specificatie motor zullen aantreden. Rivaliserende motofabrikanten als Renault en Honda komen in Canada wel allebei met updates.

Ferrari-klant Haas heeft bij monde van teambaas Günther Steiner aangegeven dat de Italiaanse V6 recentelijk al van kleine upgrades is voorzien. Haas en collega-klant Sauber hebben deze in Monaco al uitgeprobeerd en in Canada ligt deze motor waarschijnlijk het hele weekend achterin. Het Ferrari-fabrieksteam gaat de update vermoedelijk ook gebruiken, al is dat nog niet bevestigd.

De Mercedes-motor gaat nu al zes races mee.

Voor Mercedes kan de vertraging wel eens betekenen dat het relatief gezien wat verliest op motorisch vlak, ook omdat de huidige motorexemplaren al zes races meegaan. Een Mercedes-woordvoerder vertelt de BBC echter dat deze exemplaren sowieso in de pool zouden blijven en later in het jaar nogmaals gebruikt zouden worden, dus met de performance en betrouwbaarheid moet het alsnog goed zitten.

Het Mercedes-fabrieksteam is de laatste jaren hoe dan ook ijzersterk geweest in Montréal. De afgelopen drie keer won Lewis Hamilton er. Voor de race van dit jaar is Mercedes qua bandenkeuze opvallend genoeg voor een stuk minder hypersofts (vijf sets per coureur) gegaan dan Ferrari en Red Bull, wat er mogelijk op wijst dat het team hoopt of had gehoopt zich op hardere banden te kwalificeren voor de race.

In Canada zal vooral nauwlettend gekeken worden naar de updates die Renault en Honda brengen, omdat beide fabrikanten opties voor 2019 (en daarna) zijn voor het team van Red Bull. Door de vertraging van de Mercedes-update zitten Renault en Honda er straks in Canada misschien wel dichterbij, maar worden ze een race later mogelijk gelijk weer op wat meer achterstand gezet als de Mercedes-update komt.

Lees meer over

Honda Mercedes Renault