Volgens Red Bulls technisch directeur Adrian Newey wacht Daniel Ricciardo zeker een gridstraf in Canada, ondanks dat eerder werd aangenomen van niet.

Ricciardo trok in Monaco de overwinning naar zich toe, ondanks problemen met zijn MGU-K. Zodoende bestond gelijk de vrees dat hij komend weekend in Montréal wel eens tegen gridstraffen zou kunnen aanlopen indien de MGU-K vervangen zou moeten worden. Voor Ricciardo zou het dan namelijk al zijn derde MGU-K van het jaar worden, terwijl er slechts twee straffeloos gebruikt mogen worden.

Red Bull-kopstuk Helmut Marko verklaarde daags na Monaco echter dat het er niet naar uitzag dat Ricciardo een gridstraf zou krijgen, omdat het probleem in Monaco veroorzaakt zou zijn door een montagefout. Maar: “Hij krijgt wel degelijk een gridstraf”, vertelt technisch directeur Newey nu aan persbureau Reuters. “De vraag is alleen nog om hoeveel plekken het gaat.”

Newey en Ricciardo vieren de zege in Monaco. De kans op champagne is met de gridstraf minder groot in Canada. Foto: Red Bull.

Volgens Newey moet de MGU-K namelijk sowieso vervangen worden, en mogelijk meer. Dat onderzoekt motorleverancier Renault nog. Renault komt verder met een motorupdate naar Montréal. “Het gaat om ongeveer één procent meer vermogen, wat zich vertaalt tot een tiende. Het is dus wel de moeite waard, maar maakt ook geen wereld van verschil”, aldus Newey.

De Grand Prix van Canada belooft een belangrijke te worden voor Red Bulls motorsituatie voor 2019 en daarna. Zowel Renault als Honda, dat met juniorteam Toro Rosso werkt, komt met een update en voor Red Bull gaat de keuze voor 2019 tussen deze beide fabrikanten. Het team heeft eerder aangegeven dit nauwlettend in de gaten te houden.