Mercedes-coureurs Michael Schumacher en Nico Rosberg kijken om verschillende redenen uit naar de aanstaande race in Valencia. Schumacher gaat voor vormbehoud, Rosberg hoopt op beterschap.

Schumacher reed afgelopen zondag in Canada misschien wel zijn beste race sinds zijn terugkeer in de Formule 1. Met name in de regen was hij snel onderweg, en met zijn uiteindelijke vierde plaats evenaarde hij zijn beste resultaat sinds zijn comeback.

De Duitser, 42 inmiddels, wil in Valencia bewijzen dat dit geen toeval was: “Hopelijk is het mogelijk om weer een goed resultaat te behalen en een hoopgevend weekend door te maken”, spreekt hij.

“Ik had het vorig jaar bovendien goed naar mijn zin in Valencia en de baan is voor een stratencircuit ook verrassend snel en vloeiend, dus ik heb zin om er weer naartoe te gaan.”

Teamgenoot Rosberg kende op zijn beurt juist een teleurstellend weekend in Canada, waar hij buiten de punten eindigde. Hij wil zich daar in Valencia voor revancheren: “We gaan onze best doen om daar beter te presteren dan vorige week”, vertelt hij.

“Ik vertrouw er ook op dat het gaat lukken, want ik heb deze week een bezoek aan onze fabriek gebracht en het was goed om te zien hoe daar vooruitgang wordt gemaakt.”