Na drie seizoenen zonder veel succes, mikt Mercedes-baas Dieter Zetsche op de titel. Niet in 2013, maar in 2014. De regelwijzigingen moeten het Duitse team meer kansen geven, zegt hij tegen Autocar.

“We besteden een hoop geld aan ons Formule 1-team”, zegt de Duitser. “Maar mensen verwachten meteen resultaten van een merk als Mercedes. Ook onze verwachting is dat het team in elke race meedoet voor de zege, maar tot dusverre is dat niet het geval geweest.”

Zetsche: “We behaalden afgelopen seizoen dan wel een zege, maar daarna werden de resultaten stukken minder. Dat is de reden dat we wijzigingen hebben doorgevoerd. Een nieuwe coureur, een nieuwe voorzitter en er zit nog meer aan te komen.”

Met de komst van Lewis Hamilton en Niki Lauda, die Michael Schumacher en Norbert Haug vervangen, mikt Zetsche op het kampioenschap in 2014. “Het komende seizoen verwacht ik nog geen titel door de veranderingen, maar in 2014 zullen we er staan. Zeker met de motorwijziging. Het probleem afgelopen jaar lag bij het chassis. Dat moeten we verbeteren”, aldus Zetsche.

De uitspraken van de Mercedes-baas komen enkele dagen na de waarschuwing van oud-wereldkampioen Jackie Stewart, die Lewis Hamilton waarschuwt voor het impulsieve Mercedes-bestuur. “Mercedes wil altijd winnen. Doen ze dat niet, dan stoppen ze ermee. In een vergadering van vijf minuten kan het bestuur ineens bepalen te stoppen”, aldus de uitgesproken Schot.