Continuïteit lijkt – in ieder geval wat de twee kopstukken van het team betreft – het sleutelwoord voor Mercedes GP.

Goed, Mercedes is naarstig op zoek naar nieuw personeel en heeft met Aldo Costa en Geoff Willis twee nieuwe technische kopstukken aangetrokken, maar op het hoogste niveau lijkt de renstal de koers die het eind 2009 heeft ingezet te willen doorzetten.

Teambaas Ross Brawn gaat er in ieder geval vanuit dat hij voorlopig als kapitein aan het roer van het zilveren schip kan blijven staan: “Ik hoop dit over drie jaar nog te doen”, vertelt hij aan het Duitse Bild, alvorens hij wel de volgende kanttekening maakt: “Als het resultaat achterwege blijft, lig ik er natuurlijk uit. Ik ben immers de baas en dus de hoofdverantwoordelijke.”

Brawn benadrukt echter dat iedereen bij Mercedes er alles aan doet er een succes van te maken. Alle betrokkenen weten volgens Brawn en het andere Mercedes-kopstuk, sportchef Norbert Haug, echter dat het tijd gaat kosten. Haug beklemtoont dan ook dat Mercedes niet van zins is de stekker uit het project te trekken: “De komende drie jaar staan we absoluut nog op de grid.”

De kans is aanwezig dat coureur Michael Schumacher, die eigenlijk van plan was in 2012 voor de tweede maal met pensioen te gaan, er dan ook nog bij is.

Volgens Brawn is de nu al 42-jarige Duitser ook na 2012 namelijk nog lang niet te oud. “Absoluut niet. Ik zie geen reden om dat te denken. Iedereen kan zien dat Michael zich gedurende dit jaar is blijven verbeteren. Als hij volgend jaar bijvoorbeeld weer om zeges mee kan doen, waarom zou hij dan stoppen?”

“Natuurlijk is de beslissing om te stoppen makkelijker als het niet goed gaat, maar als hij weer succesvol wordt, dan wordt deze keuze toch moeilijker voor hem”, denkt Brawn, die verwacht dat mogelijke contractonderhandelingen met Schumacher dan eigenlijk een formaliteit zijn: “Het is makkelijk om met hem te onderhandelen. Als hij besluit verder te gaan, komen we vast snel tot een overeenkomst.”

Mercedes wil ook Schumachers teammakker Nico Rosberg graag langer bij het team houden. Het contract van de jongere van de twee Duitsers loopt eveneens aan het eind van 2012 af. Volgens Haug staat er nog niets vast, maar hebben beide partijen de intentie met elkaar verder te gaan: “Nico wil vooruit op de grid en wij willen dat graag samen met hem doen.”

Teambaas Brawn onderschrijft dat het erop lijkt dat Rosberg en Mercedes besluiten het contract te verlengen. “Wij geloven in Nico en hij gelooft in Mercedes en de mensen die voor ons team werken, dus het is slechts een kwestie van tijd.”