Mercedes krijgt het dit weekend zeker niet cadeau. Niet alleen Ferrari, maar ook Red Bull maakt het de zilverpijlen lastig.

“We hebben werk voor de boeg”, concludeert Valtteri Bottas, die de eerste trainingsdag als derde afsloot, achter Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel. “De drie topteams zitten erg dicht op elkaar. Dat belooft morgen interessant te worden.”

Bottas is nog niet helemaal gelukkig met de balans van zijn Mercedes. “Vooral de achterkant was onberekenbaar”, zegt hij. “Waarschijnlijk wordt het morgen warmer en dat maakt het belang van een stabiele auto alleen maar groter.”

Teamgenoot Lewis Hamilton noemt niet zozeer de temperaturen als wel de wind als hinderende factor. “Er stonden veel windvlagen en dat maakte het niet eenvoudig”, stelt hij. Hamilton reed de derde tijd in de openingsessie en eindigde de dag als vijfde.

“Maar er zit duidelijk veel snelheid in de auto”, meent Hamilton. “Met een beetje fijnslijpen van de balans kunnen we er meer uit halen. Dat zal nodig zijn, want elke fractie van een seconde is cruciaal hier. De verschillen tussen Ferrari, Red Bull en ons zijn superklein, dus het belooft een spannend weekend te worden.”