Mercedes zal voor de Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone updates meenemen voor de W13. Technisch directeur Mike Elliott benadrukt dat Mercedes hard pusht en dat het weer wil winnen.

Mercedes staat er met de derde plek in het constructeurskampioenschap niet slecht voor, maar de eerste zege van het seizoen laat nog op zich wachten. Daar wil de kampioen van de afgelopen acht jaar verandering in brengen en om dat te bewerkstelligen zal Mercedes updates meenemen naar Silverstone.

“Eén ding is zeker: we zullen zo hard mogelijk pushen”, zegt Mike Elliott, de technisch directeur van Mercedes, in een video van het team. “We zullen nieuwe onderdelen meenemen naar Silverstone, we proberen de auto vooruit te helpen. We proberen wat snelheid te vinden in de auto en de nieuwe onderdelen die we meenemen.”

Lees ook: Russell: ‘Mercedes heeft nog niet veel vooruitgang geboekt’

Mercedes hoopt opnieuw een stap vooruit te kunnen zetten, maar Elliott benadrukt: “We moeten eerlijk zijn tegen onszelf: op dit moment liggen we een beetje achter op Ferrari en Red Bull. Als het een normale race wordt, dan gaat het lastig worden”, voorspelt de technisch directeur.

Wel heeft Elliott nog wat hoopgevend nieuws voor Mercedes-fans. “Ik denk dat Silverstone ons beter moet liggen, zoals dat met Barcelona ook al het geval was. Maar misschien gaat het toch een klein beetje lastig worden. Wat er ook gebeurt, we zullen zo hard mogelijk pushen. Onze coureurs zullen zo hard mogelijk pushen omdat we weer willen winnen. We willen winnen voor het team en voor de fans, dus we zullen wel zien wat er gebeurt”, besluit de Brit.