Mercedes heeft ‘nog niet veel vooruitgang’ geboekt, stelt George Russell. Het team werkt hard aan verbeteringen aan de W13, al merkt Russell dat er voorlopig geen sweet spot te vinden is.

Het personeel van Mercedes werkt overuren om de W13 beetje bij beetje competitiever te maken. Het gat was aan het begin van het seizoen soms wel een volle seconde, nu lijkt het team al een stap vooruit te hebben gezet. De zege zit er nog niet in omdat Ferrari en Red Bull nog altijd een voordeel hebben, maar de derde en vierde plek in Canada toonde aan dat Mercedes de snelheid langzaamaan hervindt.

Lees ook: Rosberg waarschuwt Russell: ‘Hamilton haat het om van teamgenoot te verliezen’

Toch stelt Russell dat het gat naar de top, Ferrari en Red Bull dus, ‘nog steeds aanzienlijk’ is, met name in de kwalificatie. “Het zag er op papier uit als een verbetering, maar we staan nog lang niet waar we moeten staan”, zei Russell in Canada. “We hebben dus nog niet veel vooruitgang geboekt, maar we werken nog steeds hard om dat gat te dichten”, verzekert de Brit.

Na de race in Canada stelde Mercedes-teambaas Toto Wolff dat het porpoising eindelijk opgelost was. Dat betekende echter niet dat alle problemen voorbij zijn, aangezien Russell waarschuwt dat er zich juist weer nieuwe problemen kunnen voordoen.

Lees ook: Hamilton: ‘Prestaties in Canada hebben mij en Mercedes veel hoop gegeven’

“Als we een probleem oplossen, lopen we weer in een andere val”, stelt Russell. “Het porpoising is opgelost, maar als je de rijhoogte verlaagt, raken we de grond behoorlijk agressief. Er lijkt gewoon geen sweet spot te zijn op dit moment”, aldus de Mercedes-coureur.