Constructeurskampioen Mercedes presenteert haar nieuwe bolide, de W06 Hybrid, op zondag 1 februari in Jerez, vlak voordat de eerste testdag van 2015 aldaar begint.

Dat heeft Mercedes via haar website bekendgemaakt. Hoewel er nog geen exacte tijd voor de presentatie is gespecificeerd, staat het al wel vast dat de 2015-auto van de Duits-Engelse formatie in de ochtenduren ten overstaan van de verzamelde pers geprestenteerd zal worden, terwijl de presentatie tevens live te zien zal zijn via de socialmedia-kanalen van het team.

Nico Rosberg, de vice-kampioen van 2014, zal op de eerste testdag de eerste meters met de W06 Hybrid maken, waarna de Duitser ook op de derde testdag weer achter het stuur zal kruipen. Wereldkampioen Lewis Hamilton neemt op de tweede en vierde testdag plaats in de W06. Om maar aan te geven dat alles eerlijk verloopt bij Mercedes, geeft het team aan dat die rolverdeling vorig jaar juist andersom was.

Bij Mercedes wordt veel verwacht van de W06. Met de voorganger, de W05, wist het in 2014 zestien van de negentien races te winnen en achttien keer de poleposition te veroveren. “We weten echter dat onze rivalen jacht op ons maken en komend seizoen gelijk competitief zullen zijn, dus het is onze taak om goed op de details te letten en er zo voor te zorgen dat we ook dit jaar weer een voorsprong hebben”, weet teambaas Toto Wolff.

“Dat is dan ook precies wat we de afgelopen maanden gedaan hebben. Waar we vorig jaar moesten wennen aan een compleet nieuwe formule en manier van racen, gaat het er nu immers om een volgende stap in onze ontwikkeling te zetten. Iedereen op onze fabrieken in Brackley, Brixworth en Stuttgart heeft echter alle zeilen bijgezet, dus we zijn erg benieuwd naar hoe de auto het tijdens de tests doet en of ons harde werk zich gaat uitbetalen.”