Lewis Hamilton kijkt tevreden terug op de eerste trainingsdag in Montréal nadat hij in beide sessies de snelste tijd liet noteren. Nico Rosberg is iets minder gelukkig, maar nog altijd positief gestemd.

“Awesome”, zo omschrijft Hamilton het verloop van zijn voorbereiding op de Grand Prix van Canada. “Dit is altijd een sterk circuit geweest voor me en ik heb het wederom erg naar mijn zin. Ik ben heel blij met de auto tot dusver. Ik geniet ervan en hoop dat het weer goed blijft voor de rest van het weekend. Ook voor alle fans op de tribunes.”

Rosberg moest in beide trainingen wat tijd toegeven op zijn teamgenoot en dat zint hem uiteraard niet. “Maar over het algemeen voelt de auto goed aan”, zegt hij. “Het valt alleen niet mee om de banden aan de praat te krijgen, dus dat moeten we vanavond verder uitzoeken.”

“Ik liet de meeste tijd liggen in de eerste sector, mogelijk door de bandentemperatuur”, vervolgt Rosberg. “Daar gaat dus de meeste aandacht naar uit en hopelijk kan ik voor de kwalificatie iets vinden om het te verbeteren. De lange runs zagen er daarentegen goed uit.”