Mercedes heeft op de eerste dag van het raceweekend in Hongarije in ieder geval laten zien consistent te zijn: Nico Rosberg eindigde beide trainingen als zevende, Michael Schumacher was twee keer achtste.

“Als je twee Grands Prix hebt die direct na elkaar zijn ingeroosterd, kun je niet veel aan de auto veranderen, dus het ging vandaag zoals we hadden verwacht”, laat Schumacher weten.

“We hebben wel wat doorontwikkelingen van de laatste paar races waar we nog mee aan de slag zijn, maar die helpen ons niet om posities te winnen”, voegt de oudere van de twee Duitsers daar nog aan toe. “We gaan er echter alles aan doen om morgen en zondag het maximale uit onze mogelijkheden te halen en er het beste van te maken”, besluit de zevenvoudig wereldkampioen.

Teamgenoot Rosberg denkt dat het wellicht wel mogelijk is om nog één of meer posities winst te maken. “De top zes verandert per race van volgorde, dus we blijven pushen om dichter bij de eerste zes te komen en ons daar misschien zelfs tussen te voegen”, zegt hij.

Teambaas Ross Brawn is het met de lezing van Rosberg eens: “Omdat we geen grote updates hebben voor deze race, richten we ons erop het meeste uit ons huidige pakket te halen en onze prestaties te verbeteren.”

“We hebben vandaag twee prima sessies afgewerkt en veel informatie verzameld, dus dat gaat ons de komende dagen vast helpen om ons werk goed te doen.”