*

Mercedes-team bloednerveus tijdens ‘beste rondje ooit’ Hamilton

Laurens Stade

Laurens Stade

16 juli 2019 16:21

Mercedes-team bloednerveus tijdens ‘beste rondje ooit’ Hamilton

Lewis Hamilton pakte afgelopen zondag de zege tijdens zijn thuisrace. In een spannende Britse Grand Prix was het de Brit die de beste strategie had. Zelfs zo goed, dat hij in de laatste ronde de snelste ronde van de race pakte. Het team was dan ook ‘bloednerveus’, omdat zijn banden al versleten waren.

”We praten er altijd over dat we op het einde van de race geen grip meer over hebben op de banden, maar het was gaaf om nu nog steeds grip over te hebben. Het was net een kwalificatieronde. Het was de ronde die ik eigenlijk had moeten zetten toen het erop aan kwam”, verwijst Hamilton naar de kwalificatie waarbij hij zes duizendsten tekort kwam voor poleposition.

”Beter laat dan nooit. Het was geweldig. Er is geen betere manier om een race af te sluiten door op het puntje van je stoel te zitten, en het was zeker mijn beste rondje ooit”, aldus de zesvoudig winnaar van de Britse Grand Prix.

Lees ook: Hamilton wint spectaculaire Britse Grand Prix, Verstappen op P5 na touché met Vettel

Met 1:27.369 was de Brit een tiende sneller dan zijn teamgenoot Bottas, die zijn snelste ronde op de zachte band reed. Hamilton deed dit op de harde band, die al 32 ronden oud waren. De Brit legde uit dat zijn engineers er niet blij mee waren. ”Ze zijn dan bloednerveus omdat je dan zou kunnen spinnen of een fout kan maken. Zolang het maar binnen de limiet blijft is het acceptabel”, aldus Hamilton.

Foto: Motorsport Images

‘Op papier onmogelijk’
Technisch directeur James Allison was verwonderd over zijn poging: ”Het is nogal adembenemend, of niet? De oude harde band en de snelste ronde op het einde? Het is behoorlijk indrukwekkend.”

Mercedes-teambaas Toto Wolff noemde zijn ronde ‘absurd’. ”Met de nieuwe regel dat je een punt krijgt voor de snelste ronde maken onze engineers elke zondag duidelijk aan de coureurs dat het de gok niet waard is. Je ziet de coureurs dan kijken van ‘het zal wel’. Op papier was het onmogelijk omdat een 32 ronden oude, harde band niet snel genoeg zou kunnen zijn voor de snelste ronde.

Lees ook: Wolff ziet Hamilton winnen door gunstige strategie: ‘Moeten kijken of we onbewust partijdig zijn’

Lees meer over

Hamilton Mercedes