Mercedes had in Singapore gehoopt de overwinning te pakken, maar uiteindelijk eindigde geen van beide Mercedes-coureurs op het podium. Volgens teambaas Toto Wolff moet Mercedes zich zorgen maken over Ferrari, aangezien de Italiaanse renstal de afgelopen drie races gewonnen heeft. Lewis Hamilton vroeg het team de undercut te proberen, maar deed dat niet: ”We hadden het risico moeten nemen.”

Het bleek achteraf dé winnende strategie in Singapore: de undercut. Sebastian Vettel ging als eerste van de kopgroep naar binnen, reed een snelle outlap en kwam als eerste over de streep. Mercedes-teambaas Toto Wolff was verrast hoe sterk deze strategie was. ”We hebben de undercut besproken, maar er was een risico. Iedereen was verrast hoe sterk de undercut uiteindelijk was. Je verliest de overwinning, we wisten dat we te laat waren om de pitstop te maken zonder achter de Ferrari’s te vallen. Daarom bleven we langer doorrijden, want Lewis zei dat zijn banden goed waren. Uiteindelijk belandden we gewoon nergens”, zegt Wolff in reactie tegen Sky Sports.

Volgens Wolff moet Mercedes nu veel meer rekening gaan houden met Ferrari, nu de Italiaanse renstal de laatste drie races heeft gewonnen. ”We hadden vanaf het begin een langzame auto, bij de herstarts waren we niet sterk. We moeten ons zorgen maken om Ferrari in Rusland, je kan ze gewoon niet uitvlakken”, aldus Wolff.

Hamilton vroeg het team nog om de undercut te proberen, maar uiteindelijk bleef de vijfvoudig wereldkampioen een lange tijd op de zachte band doorrijden. ”Ik wist dat we de undercut moesten doen. We moesten het risico nemen, maar dat deden we niet. We hebben als team verloren, en het is een pijnlijk resultaat. Hier hadden we kunnen winnen. We moeten meer ons best doen, we zijn nog steeds het beste team. We moeten kijken wat fout ging en daarvan leren”, aldus Hamilton. De Brit was teleurgesteld en wilde na afloop een gesprek met Wolff, die daarvoor een interview met het Franse Canal Plus moest afbreken.