Mercedes-chef Norbert Haug ontkent stellig dat Mercedes uit de Formule 1 zal stappen uit onvrede over de voorgestelde voorwaarden in de nieuwe Concorde-overeenkomst.

The Times meldde maandag dat Mercedes op het punt stond om de Formule 1 te verlaten. De renstal zou ontevreden zijn over het feit dat het in tegenstelling tot Red Bull, Ferrari en McLaren geen speciale positie is aangeboden in de raad van bestuur.

Ook het nieuwe bonusstelsel dat de Formula One Group heeft voorgesteld, is in het nadeel van Mercedes. Teams die sinds 2000 geen naamswijziging hebben doorgevoerd, constructeurstitels hebben gewonnen of titels hebben geprolongeerd, komen in aanmerking voor extra prijzengeld. In alle categorieën valt Mercedes buiten de boot.

“Waarom zou Mercedes dezelfde deal krijgen als de andere teams?” zegt Ecclestone in The Times. “Wat hebben zij gedaan voor de Formule 1? Ze hebben een race gewonnen en dat is het.”

Tegenover Auto Motor und Sport verklaart Mercedes-chef Norbert Haug dat er niets waar is van het verhaal. Een woordvoerder van het team laat ESPNF1 bovendien weten dat de onderhandelingen met Ecclestone nog gaande zijn.