Nico Rosberg was in beide vrije trainingen vandaag de snelste man, maar wil daar nog geen conclusies aan verbinden voor het verloop van de rest van het weekend in Hockenheim. 

“Het is een goede start van het weekend”, zegt Rosberg. “Het is sowieso goed om weer terug te zijn in Hockenheim, ondanks de aanpassingen is het toch een historisch circuit. Het asfalt is ook oud, dus compleet anders dan de nieuwe asfaltlaag in Hongarije waar we vorig weekend reden. De auto heeft hier veel meer de neiging uit te breken, dus het is een stuk uitdagender. Maar over het algemeen deed onze auto het hier prima.”

De ruime marge ten opzichte van de concurrentie is voor Rosberg geen reden om achterover te leunen. “In Hongarije waren we ook erg snel op vrijdag, maar was het gat op zaterdag en zondag een stuk kleiner. We zijn dus gewaarschuwd dat we niet te veel waarde moeten hechten aan een goed resultaat op vrijdag. Het is een goed begin, maar het is afwachten wat er verder zal gebeuren.”

Lewis Hamilton sluit zich bij de woorden van zijn teamgenoot aan. “Een ontspannen vrijdag”, stelt hij. “Het weer was goed en de baan voelde geweldig aan. De sessies verliepen volgens plan. Geen grote verrassingen en een goede eerste stap voor het weekend. Nu is het afwachten hoe we er morgen voor staan in de kwalificatie.”