Als alles volgens plan blijft verlopen, maakt de Mercedes W06 medio januari zijn eerste kilometers op het circuit. Dat vertelt Mercedes-teambaas Toto Wolff aan de Gazzetta dello Sport.

De W06 is de opvolger van de immens succesvolle W05 Hybrid, waarmee Mercedes in 2014 beslag legde op beide titels en zestien van de negentien races won, terwijl het gedurende 2014 verder slechts één keer naast de poleposition greep.

Er wordt dan ook veel verwacht van de 2015-bolide van het Duits-Engelse team, welke volgens teambaas Wolff volgens planning halverwege januari aan een shakedown onderworpen moet worden op het circuit van Silverstone, op een steenworp afstand van de Mercedes-fabrieken in Brackley en Brixworth.

“We weten hoe ver we zijn met de ontwikkeling van het chassis en de motor en het staat daarom in de planning de W06 medio januari in Silverstone de baan op te sturen”, vertelt Wolff aan de Italiaanse krant.

De Oostenrijker geeft daarbij aan dat het, aangezien testen officieel verboden is, uiteraard om een shakedown zal gaan onder het mom van een ‘filmdag’ voor promotionele doeleinden. “Pas tijdens de officiële test in Jerez zullen we echt een beeld krijgen van de prestaties van de auto”, weet hij dan ook.

Wanneer de W06 gepresenteerd zal worden aan het grote publiek, staat nog niet vast, maar Wolff meldt dat dit ‘vermoedelijk pal voor de eerste wintertest in Spanje’ zal gebeuren, net als de laatste jaren steevast het geval is geweest.

Scherp blijven
Gevraagd of Mercedes – naar aanleiding van de successen uit 2014 – tijdens de huidige winterperiode wat rustiger aan doet, antwoordt Wolff uiteraard van niet: “Nee, want zodra je begint te relaxen, begin je te verliezen.”

“Vergeleken met vorig jaar, toen het nieuwe reglement werd ingevoerd, zijn de winstmarges nu we onder dezelfde regels verdergaan een stuk minder groot, terwijl onze rivalen inmiddels ook weten wat onze sterke en zwakke punten zijn. Ik heb iedereen dan ook op het hart gedrukt scherp te blijven.”

“Wij rusten niet op onze lauweren”, benadrukt Wolff, die aangeeft dat dit ook voor zijn coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg opgaat: “Die jongens kennende doen ze er nu alles aan om beter te worden, zodat ze in 2015 weer net zo’n geweldig duel om de titel kunnen uitvechten.”