Met de race van 2015 in het achterhoofd moet Mercedes oppassen dat het niet met te veel zelfvertrouwen afreist naar Singapore. Dat is de gedeelde mening van Nico Rosberg, Lewis Hamilton en Toto Wolff.

Nergens presteerde Mercedes het vorige seizoen zo slecht als in Singapore. Lewis Hamilton en Nico Rosberg kwalificeerden zich als vijfde en zesde, en moesten toekijken hoe Ferrari en Red Bull streden om de overwinning op het Marina Bay Street Circuit. Uiteindelijk finishte Rosberg als vierde en moest Hamilton de race voortijdig beëindigen met een technisch mankement.

“We kunnen niet afreizen naar Singapore met te veel zelfvertrouwen, want we bleven vorig jaar ver achter de concurrentie”, concludeert Rosberg in een gesprek met Autosport. “Volgens mij zaten we in de kwalificatie 1,5 seconden achter de snelste rondetijd. Dat is een gigantisch verschil. Het was onze zwaarste race van de afgelopen twee jaar.”

Volgens de Duitser zal het dan ook een uitdagend weekend worden voor Mercedes. “We denken dat we goed hebben doorontwikkeld, maar anderhalve seconde winnen wordt niet makkelijk.”

Wolff
Teambaas Toto Wolff voegt eraan toe dat het team wel begrijpt waarom het vorig jaar niet aan de pas kwam. “We hebben vorig jaar onze conclusies getrokken, wat ons heeft geholpen in de daaropvolgende races en tijdens de rest van het seizoen.”

“In Singapore zullen we zien of we de juiste conclusies hebben getrokken. Er was alleen niet één oplossing, want er was ook niet één reden voor onze slechte prestatie. Waarschijnlijk waren het vele kleine dingetjes bij elkaar opgeteld, en daarom ben ik benieuwd hoe we het nu gaan doen in Singapore.”

“Je kan echter zien dat onze auto de beste compromis is. Je hebt teams die het goed doen op bepaalde gebieden. Sommige teams doen het goed op een circuit zoals Singapore, waar veel neerwaartse druk nodig is. Maar op een circuit als Monza komen ze in de problemen.”

“Het is dus een kwestie van de beste compromis vinden. Daarom moeten we maar zien wat er te gebeuren staat in Singapore.”

Hamilton
Lewis Hamilton houdt er op zijn beurt sterk rekening mee dat Ferrari wel eens roet in het eten kan gaan gooien. Mocht Mercedes niet de voorsprong op de concurrentie hebben die wordt verwacht, dan zou het kunnen gebeuren dat de twee Mercedes-coureurs het lastig gaan krijgen. Hij ziet er echter een voordeel in.

“Als Ferrari dichterbij is gekomen en competitief weet te zijn, dan is dat niet eens een slecht iets. De mogelijkheid bestaat dat beide Ferrari’s tussen mij en Nico (Rosberg, red.) in kunnen komen. Nico zal waarschijnlijk hetzelfde zeggen. Maar, we gaan natuurlijk elke race voor de teamprestatie en plek één en twee.”

“We hopen op een goed weekend.”