Het team van Mercedes heeft de indruk dat het de laatste races in de lift zit. Coureurs Nico Rosberg en Michael Schumacher willen dat in Abu Dhabi graag bewijzen en de stijgende lijn doortrekken.

Schumacher eindigde in India als vijfde en heeft dus inderdaad reden om met een goed gevoel vooruit te blikken: “Ik zie er naar uit om onze goede prestaties een vervolg te geven en het lijkt me fijn om in de thuiswedstrijd van Aabar (de investeringsmaatschappij die het team voor 40% bezit, red.) punten te scoren.”

Rekordmeister Schumacher verheugt zich er bovendien op om weer op het Yas Marina Circuit in actie te komen. “Doordat we er racen terwijl de zonsondergang plaatsvindt, is de atmosfeer er ronduit uniek en het racen zelf ook een mooie uitdaging”, meent hij. “Het circuit zelf is daarnaast overigens ook zeer indrukwekkend.”

Ook Rosberg is zeer te spreken over het ciruit in Abu Dhabi. “Het is één van die geweldige door Hermann Tilke ontworpen banen waarop ik altijd graag in actie kom”, laat hij weten. “De baan en locatie zijn geweldig, en ik heb ook nog eens goede herinneringen aan de race van vorig jaar”, zegt de coureur die in 2010 als vierde over de streep kwam in Abu Dhabi.

Net als Schumacher benadrukt ook Rosberg dus dat hij de impressie heeft dat Mercedes in de slotfase van het jaar steeds beter wordt. “Ik voelde me in India erg fijn achter het stuur van de auto en ik hoop ook dat we de laatste twee races nog dichterbij de teams voor ons kunnen komen. Het zou mooi zijn om dat voor elkaar te krijgen.”