*

‘Mercedes wil Lowe van McLaren overnemen’

Daan de Geus

Daan de Geus

22 januari 2013 11:50

‘Mercedes wil Lowe van McLaren overnemen’
Racepictures

Nadat Mercedes in september al een grote slag sloeg door de toenmalige McLaren-coureur Lewis Hamilton voor 2013 en daarna te strikken, hengelen de Duitsers nu naar verluidt ook naar de diensten van McLarens technisch directeur Paddy Lowe.

Volgens het Duitse Bild, dat afgelopen weekend het ontslag van Timo Glock en de overstap van Toto Wolff van Williams naar Mercedes correct voorspelde, heeft Mercedes interesse in de diensten van Lowe, die al sinds 1993 bij McLaren rondloopt en sinds 2011 de technisch directeur van dat team is.

Dat Mercedes – dat zelf toch geen gebrek heeft aan technische kopstukken – een oogje heeft op Lowe, staat volgens Bild in verband met het aantrekken van Wolff.

Wolff zou namelijk eerder al geprobeerd hebben om McLarens technisch directeur naar Williams te lokken toen hij daar nog werkzaam was, en zou hem ook nu hijzelf bij Mercedes zit als een versterking zien voor dat team.

McLaren heeft vooralsnog aangegeven niet te willen reageren op de geruchten. Als Lowe inderdaad vertrekt, wordt hij bij Mercedes herenigd met Hamilton en zou McLaren voor de tweede keer in een halfjaar tijd een sleutelspeler aan Mercedes verliezen.