Mercedes komt naar Brazilië met als doel de tweede plaats bij de constructeurs veilig te stellen. “Dat zou een mooi vroeg kerstcadeautje zijn voor het hele team.”

Teambaas Ross Brawn en motorsportchef Toto Wolff zijn duidelijk in wat ze van coureurs Nico Rosberg en Lewis Hamilton verwachten. “We rekenen erop dat ze sterk presteren, zodat we ons doel bereiken en de tweede plek weten vast te houden”, meldt Brawn.

Wolff voegt daar aan toe dat hij wil voorkomen dat Mercedes de slotrace te licht opneemt. “We mogen niet verzaken en moeten op onze gebruikelijke kalme en efficiënte manier het maximale uit onze auto’s halen, zodat we dit jaar op mooie wijze kunnen afsluiten op de tweede plek.”

Hamilton & Rosberg
Lewis Hamilton weet dat ‘iedereen bij Mercedes erop gebrand is er een goed weekend van te maken en de tweede plaats in de wacht te slepen’. De Engelsman hoopt daarbij op een ‘probleemloos, soepel weekend’, al weet hij dat de voorspelde regen het wel eens ‘interessant kan gaan maken’.

Teamgenoot Nico Rosberg hoopt er juist actief op dat de ‘interessante weersvoorspelling’ correct blijkt en er inderdaad flink wat regen valt. “Het zou goed voor onze kansen zijn als het regent, want onze auto is serieus snel op een natte baan”, haalt hij aan.

“Ik weet dat iedereen bij Mercedes het jaar in stijl wil afsluiten en ik denk dat het in dat opzicht geweldig zou zijn als we de tweede plek kunnen behalen, want dat zou alvast een mooi vroeg kerstcadeautje zijn voor het hele team.”

Stand
Mercedes gaat de slotrace in met een totaal van 348 punten. Haar naaste rivaal Ferrari staat derde met een score van 333, terwijl ook Lotus op de vierde plek met een huidig totaal van 315 nog een klein beetje hoop op de tweede plaats mag koesteren.