Na in de ochtendsessie nog buiten de toptien te zijn geëindigd, schoven de Mercedes-rijders ’s middags achter Sebastian Vettel en de McLarens aan als vierde en vijfde.

“We hebben een kleine stap gezet”, zegt Nico Rosberg. “Vanochtend zijn we positieve zaken over de auto te weten gekomen. De balans was goed en het is een leuk circuit om op te rijden. Het is nog altijd moeilijk te zeggen waar we staan, maar ik heb het gevoel gekregen dat we het beter gaan doen.”

Michael Schumacher voegt toe: “We hebben onze aanpak van het weekend veranderd en dat werpt zijn vruchten af. We hebben ons geconcentreerd op rijden met veel brandstof, omdat het dan eenvoudiger lijkt om een goede afstelling te vinden. Er zit nog meer in, dus ik ben erg benieuwd wat we in de kwalificatie kunnen bereiken.”

Schumacher verloor nog wel wat tijd doordat zijn KERS uitviel. Mercedes-chef Norbert Haug is ervan overtuigd dat het probleem voor morgen kan worden verholpen. “En dan kunnen we echt zien hoeveel vooruitgang we hebben geboekt. Deze vrijdag was in ieder geval een stuk constructiever dan die tijdens de vorige raceweekends.”