Mercedes-testcoureur Pascal Wehrlein krijgt een parttime baan bij Force India: de Duitser zal zowel tijdens de wintertests als tussentijdse testsessies in actie komen voor het team uit Silverstone.

Na eerdere geruchten heeft Force India woensdagmiddag bevestigd dat de twintigjarige Wehrlein komende donderdag en zaterdag achter het stuur kruipt van de VJM07, de bolide uit 2014 waarmee Force India – na het missen van de test in Jerez – aan de eerste reeks testdagen in Barcelona meedoet.

Voor Wehrlein zal dat echter niet de enige keer dit jaar zijn dat hij in actie komt voor Force India, zo is daarbij ook gelijk bekendgemaakt: de Mercedes-protegé zal ook tijdens twee tussentijdse tests gedurende seizoen 2015 rijden voor het team dat niet geheel toevallig Mercedes-motoren gebruikt.

“Het doel me veel genoegen om een groot talent als Pascal de kans te geven voor ons te testen”, vertelt Force India-teambaas Vijay Mallya. “Als testcoureur van Mercedes is hij voorbestemd voor de Formule 1 en ik twijfel er niet aan dat deze regeling goed zal uitpakken voor alle partijen. Dat wij van Pascal gebruik kunnen maken voor testwerkzaamheden, is bovendien verder bewijs van onze goede band met onze partner Mercedes.”

Wehrlein – die zijn werkzaamheden voor Mercedes en Force India dit jaar zal combineren met racen in de DTM – is er zeer blij mee dat Force India en Mercedes een deal hebben gesloten die hem in staat stelt waardevolle testkilometers te maken. De Duitser hoopt daarnaast zijn steentje bij te dragen aan Force India’s voorbereidingen op seizoen 2015 en te leren van hoe de bolides en werkwijzen van Force India en Mercedes zich toch elkaar verhouden.

Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, is er van overtuigd dat Force India baat zal hebben bij het ‘lenen’ van Wehrlein – ‘want hij gaf goede feedback na zijn test voor ons in Abu Dhabi’ – terwijl Wehrlein zelf volgens hem zo ook mooi meer ervaring kan opdoen. “Dit wordt een belangrijk jaar voor Pascal, met verplichtingen in de Formule 1 naast zijn ‘echte werk’ in de DTM. We zullen zijn verrichtingen goed in de gaten houden.”