Het Duitse Mercedes-talent Pascal Wehrlein maakt kans om tijdens de eerste Barcelona-test in actie te komen voor Force India. Dat wordt bericht in de Duitse pers.

Volgens zowel Motorsport-Total als F1-Insider is Wehrleins deelname aan de eerste testweek in Barcelona, waarbij Force India haar 2014-auto zal inzetten, zelfs al beklonken. Dat er tijdens de test – die van 19 tot en met 22 februari gehouden wordt – een testrijder in actie komt, lijkt in ieder geval vast te staan nadat Force India’s adjunct-teambaas Robert Fernley dit eerder al tegenover Motorsport-Total heeft verklaard.

Volgens berichten in de Duitse pers heeft Force India nog enkele rekeningen openstaan bij motorleverancier Mercedes, welke naar verluidt ook (deels) voldaan kunnen worden door Mercedes-protegé Wehrlein tijdens de eerste Barcelona-test te laten rijden. Een naam die verder is genoemd, is die van Daniel Juncadella, de Spanjaard die in 2014 testrijder was van Force India.

Nico Hülkenberg en Sergio Pérez, Force India’s vaste coureurs, komen naar verwachting pas tijdens de laatste testweek – van 26 februari tot en met 1 maart – in actie. Force India, dat de eerste test al heeft gemist, kan het zich naar eigen zeggen prima veroorloven met testrijders naar de tweede test te komen omdat het haar nieuwe auto nog niet af heeft en zoals gezegd met de VJM07 uit 2014 zal aantreden, voornamelijk om banden te testen.

Wehrlein
De twintigjarige Wehrlein komt komend seizoen, net als in 2014, uit in de DTM. Daarnaast blijft hij verbonden aan het Formule 1-team van Mercedes, dat hem eind vorig jaar al als testrijder in de boeken had staan en in Abu Dhabi liet testen, na hem eerder de kans te hebben gegeven zijn superlicentie te bemachtigen. Voor 2015 overweegt Mercedes-teambaas Toto Wolff hem tevens als testrijder onder te brengen bij een kleiner team, zoals Force India.