Mercedes-coureur Nico Rosberg en Michael Schumacher zijn gelukkig met de startplaatsen waar ze zich vandaag van hebben verzekerd. Rosberg zette een zesde tijd neer, Schumacher de achtste.

Rosberg noemt zijn zesde plaats een goed resultaat en ziet genoeg mogelijkheden voor de race van morgen: “Ik weet vrij zeker dat we het dan beter kunnen doen, zeker vergeleken met de vorige race in Monaco”, stelt hij.

“We hebben ons dit weekend goed verbeterd en hard gewerkt aan ons racetempo, dus ik hoop dat we dat morgen kunnen bewijzen”, vervolgt de Duitser. “Dat we nog een setje van de superzachte banden over hebben, kan bovendien ook geen kwaad.”

Schumacher moest in de andere Mercedes genoegen nemen met plaats acht. Er had iets meer ingezeten volgens de zevenvoudig wereldkampioen, die desodanks echter content is: “Bij het uitkomen van bocht vier verloor ik even aandrijving en we moeten uitzoeken hoe dat komt, maar voor de rest was mijn laatste ronde prima”, vertelt hij.

“We mogen dus tevreden zijn met onze kwalificatie van vandaag”, constateert Schumacher, die net als Rosberg opmerkt dat Mercedes zich ogenschijnlijk heeft verbeterd. “We hebben de juiste weg ingeslagen met onze afstelling en de lange runs gingen vanochtend ook prima, dus het moet in de race wel goedkomen.”