*

Mercedes zit nog met vragen over de W08

Daan de Geus

Daan de Geus

16 juni 2017 08:26

Mercedes zit nog met vragen over de W08
Racepictures

Mercedes heeft in Canada weliswaar haar eerste één-twee van het jaar geboekt, maar het team zit nog altijd met ‘kleine vraagtekens’ wat betreft haar W08-bolide.

Dat erkent teambaas Toto Wolff, die Mercedes’ 2017-auto eerder al als ‘een diva’ met typisch nukkig gedrag omschreef. In Canada reden Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas volgens Wolff met vergelijkbare set-ups rond: “Maar toch zagen we dat Lewis steeds meer grip vond tijdens de kwalificatie, terwijl Valtteri juist steeds minder grip had”, verhaalt hij tegenover Autosport.

Mercedes-teambaas Wolff.

“De reden daarvoor is ons niet duidelijk. We zitten dus nog met wat kleine vraagtekens, met wat dingen waar we nog antwoorden voor moeten vinden.” De aanstaande race, in Bakoe, is er daarbij eentje die wel eens ‘uitdagend’ kan worden, denkt Wolff. “Dat was het vorig jaar ook.”

Nico Rosberg won er toen wel voor Mercedes, maar de lange W08 is volgens het team niet perfect geschikt voor het smalle, bochtige baandeel langs de oude binnenstad. Volgens Wolff is Mercedes’ huidige filosofie echter sowieso om het ‘race-voor-race’ aan te pakken. Dat betekent kalm blijven, hard blijven werken, zoveel mogelijk opsteken van elk weekend en zoveel mogelijk punten pakken.

“Er zullen goede en hele goede weekends zijn, maar er zal af en toe ook een slecht weekend tussen zitten”, weet Wolff. “In Monaco hadden wij zo’n slecht weekend, terwijl Ferrari dat in Montréal had. De sleutel is het aantal van dat soort weekends te beperken.”

Met elke afgelegde kilometer leert Mercedes echter bij en wordt het sterker, stelt Wolff, wiens lezing ondersteund wordt door Bottas. “Onze auto is erg gevoelig qua set-up, maar als we de juiste afstelling weten te vinden, is hij heel snel”, zegt hij tegen de Gazzetta dello Sport. “Ferrari is sterk en hun auto gaat beter met de banden om dan die van ons, maar we gaan vooruit, zoals in Canada te zien was.”