Mercedes hoopt haar protegé Pascal Wehrlein in 2016 een racezitje te kunnen geven bij een klantenteam, waarbij Force India de meest logische plek lijkt om de jonge Duitser te stallen.

DTM-coureur Wehrlein is sinds medio 2014 testcoureur van het Mercedes-fabrieksteam, maar heeft ook al enkele malen voor Force India getest. In gesprek met Auto Bild geeft Mercedes-teambaas Toto Wolff nu echter aan dat hij wil dat de nu twintigjarige Wehrlein in 2016 Formule 1 rijdt.

“We zijn er over in gesprek met Force India, maar er zijn misschien ook wel andere opties”, verklaart Wolff, in eerste instantie doelend op het team waar Mercedes al sinds 2009 motoren aan levert en waarvan het sinds begin 2014 ook een belangrijke technische partner is.

Voor Wehrlein zelf, momenteel derde in de DTM en een serieuze kanshebber op de titel, is de Formule 1 ‘natuurlijk nog altijd het doel’. Ondanks dat wil de Duitser niet zomaar bij elk team instappen: “Ik moet er het goede gevoel bij hebben, want ik vind de DTM ook heel leuk.”

Momenteel rijden Nico Hülkenberg en Sergio Pérez bij Force India. Teambaas Vijay Mallya wil graag met het tweetal verder. Pérez heeft ook een contract met het team op zak voor 2016, maar Hülkenberg heeft nog geen deal voor volgend seizoen.