Roberto Merhi start de Masters of F3 op Zandvoort morgen vanaf poleposition. Nigel Melker vertrekt als zesde.

De startopstelling komt overeen met de uitslag van het eerste deel van de kwalificatie. In de tweede kwalificatiesessie waren de weersomstandigheden te slecht om nog aan de tijden uit het eerste bedrijf te komen. Marco Wittmann noteerde de beste tijd, maar was zeventien seconden langzamer dan de poletijd van Merhi.

De Spanjaard, leider in de Formule 3 Euro Series, zette zijn tijd eerder op de dag neer op een droge baan. “Dit is een goed begin voor mij”, zegt Merhi. “In de Euro Series zijn we tot dusver nog niet echt competitief in de kwalificaties, maar wel erg snel in de races. Vandaag heb ik laten zien dat ook in de kwalificatie te kunnen.”

Helemaal van een leien dakje ging het echter niet voor Merhi. Hij maakte naar eigen zeggen twee foutjes in zijn snelste ronde en eindigde de sessie in de grindbak bij het Scheivlak. Uitiendelijk hield hij echter net genoeg over. Het verschil met de nummer twee, Prema-teamgenoot Daniel Juncadella, was slecht acht duizendsten van een seconde.

Felix Rosenqvist was de beste Mucke-coureur met de derde plaats. Zijn teammaat Nigel Melker moest ook Signature-rijder Wittman en Carlin-coureur Kevin Magnussen voorlaten. De zoon van oud-Formule 1-coureur Jan Magnussen is de beste vertegenwoordiger uit het Brits Formule 3-kampioenschap op de startgrid. De Belg Laurens Vanthoor gaat morgen als zevende van start.