McLaren moet van zichzelf de komende race in Singapore winnen. “Als we ook hier snel zijn, maken we écht kans op het kampioenschap”, meent sportief directeur Sam Michael.

De formatie uit Woking won de afgelopen drie races. Lewis Hamilton heeft zich teruggevochten tot de tweede plaats in het kampioenschap en McLaren nadert Red Bull Racing in het constructeurskampioenschap. “Maar nu zijn we gearriveerd in de belangrijkste fase van het kampioenschap”, zegt Michael in een podcast.

“Wij hebben een achterstand. Het is een uitdaging om nog meer terrein goed te maken. De race in Singapore is belangrijk. In de afgelopen drie races waren er meerdere factoren die voor matige prestaties van Red Bull Racing zorgden. Ze kwamen vooral te kort met hun topsnelheid. We hebben nu twee circuits gehad, Spa en Monza, waar met weinig neerwaartse druk wordt gereden.”

“Die aerodynamische pakketten wijken nogal af van waar we normaliter mee rijden. Nu staat de Grand Prix van Singapore op het programma en daar rijd je met zoveel mogelijk neerwaartse druk”, vervolgt Michael, die erg benieuwd is naar de verhoudingen in Marina Bay. “Ik denk dat onze titelkansen goed zijn als we daar nog steeds hetzelfde voordeel hebben.”

“We blijven natuurlijk kansmaken op de titel als Red Bull met beide auto’s vooraan eindigt. Het wordt dan alleen wat lastiger”, besluit Michael.